Обратно към категорията

Фирма със 100 лева капитал е собственик на луксозни сгради в най-атрактивните части на Ямбол - познайте кой е собственика

Добавено на: 15.11.2022 13:20
   

Фирма със 100 лева уставен капитал е собственик на луксозни сгради в най-атрактивните части на Ямбол. „Бест хаус БГ” е нова агенция за недвижими имоти… Дружеството в сайта си, предлага двустайни и тристайни апартаменти, търговски помещения, гаражи и паркоместа около новоизграждащата се резиденция „Бест хаус“. Имотът, с разположената сграда, е с лице към улица „Крали Марко“ на юг.

„Бест хаус БГ” е фирма, регистрирана на 2 октомври 2020 г. с капитал от 100 лв., с адрес на управление в Ямбол на ул. „Опълченска“, бл. 2, вх. Б, ет. 4, ап. 5, макар, че, според сайта и, офисът им се намира на ул. „Стефан Караджа“ 33. Едноличен собственик първоначално е „Баланс-37“ ЕООД (бивша фирма на Г. Славов), а от 4 октомври 2021 г. собствеността на сградата е прехвърлена на „Проконструкт груп“ ООД.

А фирма „Проконструкт груп“ ООД е регистрирана на 23 септември 2021 г., само 10 дни преди да приеме собствеността на „Бест хаус БГ“. Предметът на дейност е същия. Адресът на седалището е отново ул. „Опълченска“, бл. 2, вх. Б, ет. 4, ап. 5, а за контакти - съседният апартамент № 2.

Човекът, който е основен собственик на тези фирми, е твърде добре познат (и на гражданите и на прокуратурата), както и другите с по-малки дялове – бившият кмет на Ямбол Георги Славов, който е мажоритарен собственик с дялове от 800 лв. ( 80%) в „Проконструкт груп“ ООД, сегашният собственик на „Баланс-37“ Галин Димитров (бивш служител на Г. Славов) и Ивелин Беров (приятел на дъщерята на Г.С.) , които имат дялове по 100 лв. (по 10 %).

Същият адрес е седалище и на още две фирми - „Агро – ГС“ ЕООД (ГС като Георги Славов) и „Зелени системи – ГС“ ЕООД, които са еднолична собственост на Георги Славов. Първата е с основен предмет на дейност отглеждане на зърнени растения и маслени семена и е регистрирана на 2 юни 2021 г. с капитал от 1000 лв. Втората е с основен предмет на дейност производство на електроенергия (може би за фотоволтаици) също на 2 юни 2021 г. и също с капитал от 1000 лв.

„Бест хаус БГ“ отчита за 2021 г. активи на стойност 41 хиляди лева и нулева печалба. Счетоводните отчети, както на „Бест хаус БГ“, така и на „Проконструкт груп“, са изготвени и подписани от Катя Славова – съпругата на Георги Славов, която управлява счетоводна кантора.

Как изведнъж забогатя бившият кмет на Ямбол, за да инвестира такъв сериозен капитал в жилищно строителство на сгради с разгъната площ над 3000 кв. м, не е трудно да се досети всеки човек. Това са фактите, но дали ще се самосезират компетентните органи като съд, прокуратура, полиция или КПКОМПИ? Очакваме да видим каква ще бъде тяхната реакция.
Или отново ще остане в сила българската поговорка "За кокошка няма прошка".


Как стана така, че бившият кмет на Ямбол от кмет се превърна в едър строителен предприемач?

Очаквайте в следващия материал.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!