Обратно към категорията

Фирмата, която успешно доведе до фалит автобусните спирки в Ямбол, се е засилила да запуши достъпа до улица на десетки семейства в града!

Добавено на: 13.02.2024 17:43
   
Фирмата, която успешно доведе до фалит автобусните спирки в Ямбол, се е засилила да запуши достъпа до улица на десетки семейства в града!
Недоволни и притеснени граждани и фирми от блока на "Граф Игнатиев" 6 (блока на "Кварта") сигнализираха, че съмнителна фирма иска да запуши достъпа им до улицата.
След наша проверка се оказа, че въпросната фирма е „Грийн мениджмънт“ ООД, която атакува всеки отказ на кмета на общината да им разреши изработването на план за застрояване и регулация на два съседни имота на ул. „Крали Марко“, без в него да са заложени задължителните по Закона за устройство на територията подходи за гражданите и автомобили и към подземните гаражи в съседните жилищни сгради. Гражданите в квартала са притеснени от наглостта на тази фирма с интересни обвързаности и схеми.
Бърза проверка в публичните регистри показва, че апетитите за затварянето на улицата всъщност са на хора, свързани с бързи кредити, хазартен бизнес, със съмнително минало и с представителите на ПП „Българска нова демокрация“ в Общинския съвет Георги Славов и Ивайло Симеонов. А самият Георги Славов е подпомогнал собствения си бизнес чрез сделки с апетитни общински имоти.
 По негово предложение през 2016 г. е организиран търг за продажбата на имот на ул. „Крали Марко“ № 103 с площ от 219 кв.м. Факт е, че имотът е продаден за 90 хиляди лева с ДДС. Но няма как да не събудят съмнения другите факти – че купувачът Галин Димитров чрез „Баланс 37“ ( бившата фирма на Славов) продава 3 години по-късно имота на „Грийн мениджмънт“ БЕЗ СТОТИНКА ПЕЧАЛБА, а връзките на Георги Славов с тези две фирми са общоизвестни.
„Грийн мениджмънт“ е дружеството, което на 20 май 2018 г., е обявено в Търговския регистър за едноличен собственик на капитала на мажоритарния собственик на концесионера на автобусните спирки в Ямбол „Телеинфоцентър“. Негов управител до 26 юни 2023 г. е Владислав Протич. Той е и управителят и на „Грийн мениджмънт“ до 25 юли 2023 г. От името на Протич бившият общински съветник от ПП „Българска нова демокрация“ адвокат Георги Николаев Георгиев подава през 2023 г. и първите искове срещу сегашния кмет на община Ямбол за затварянето на улица „Крали Марко“ около гореспоменатия, придобит на безценица, бивш общински имот.
Междувременно със собственост в „Грийн мениджмънт“ се е сдобил и общинският съветник от ПП „Българска нова демокрация“ Ивайло Симеонов. През декември 2021 г. той купува дяловете на Нено Атанасов в „Ник инвестмънт“ ООД, което пък само три месеца по-рано е изкупило дяловете на Александър Кацаров в „Грийн мениджмънт“.
На 25 юли 2023 г. Нено Атанасов се връща отново като съдружник в „Грийн мениджмънт“, като изкупува дяловете на Владислав Протич чрез учреденото си само седмица и половина по-рано еднолично дружество „Профит партнър“.
Съдебната история на бившия кмет на Ямбол е широко известна. Както и миналото на Ивайло Симеонов.
Георги Славов вече е и официално в имотния бизнес и съдружник с Галин Димитров и Ивелин Беров - чрез в „ПРОКОНСТРУКТ“ ООД (където Славов държи 80% от капитала), „БЕСТ ХАУС 1 БГ“ ЕООД и „БЕСТ ХАУС“ ЕООД, на които „ПРОКОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД е едноличен собственик на капитала, тези фирми се оказват собственици на сгради в най-атрактивните части на Ямбол и са свързани лица, според българското законодателство. Добре измислена схема, което не е учудващо, предвид кой стой на върха и е известен в близкото минало с две ефективни присъди от ямболския съд за злоупотреба или кражба на обществени средства, по-късно отменени в София.
Сега тази фирма със звучно и екологично име "Грийн мениджмънт", в която съдружник е общинският съветник от ПП "Българска нова демокрация" Ивайло Симеонов и учредител на НПО "Бъдеще за Ямбол" сигурно случайно е закупила парцела от "Баланс - 37"- бившата фирма на Г. Славов, с който са съпартийци, ще запуши достъпа до улицата на десетки семейства в Ямбол с намерение да се построи поредната кооперация, може би и част от портфолиото на небезизвестният и развиващ се честен строителен предприемач Г. Славов.
Дали полицията и прокуратурата са запознати как изведнъж в джоба на Славов се напълни с толкова много пари за строителство и покупка на имоти?! Могат да се самосезират, ако решат!
Автор: Дияна Бончева

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!