Обратно към категорията

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Честит празник на духовността!

Добавено на: 01.11.2022 10:07
   

Скъпи тунджанци,
На 1 ноември изразяваме своята признателност към паметта и делото на духовните ни водачи, будили у нашите предци жаждата за свобода, за просвета, съхранили вярата, духовните ни ценности и лика на българската нация през вековете.
Този празник на големите българи, още с обявяването му за национален, точно преди 100 години, е бил насочен най-вече към младите, за да им даде здрав смисъл и да ги научи, че животът е ценен и съдържателен, когато е вдъхновен от духовното и подчинен на националното.
Едва ли има друг народ, който е вплел мисията на своите духовни водачи в метафората на събуждането, и е въздигнал на благодарствен пиедестал онези светилници, които са будили и будят духа на народа.
В днешното тревожно време общините останахме като остров на сигурността и с подкрепата на нашата общност успяваме да създадем усещането за хоризонт и надежда за по-добро бъдеще. Заедно с училищата, читалищата и клубовете по селата се стремим да пазим и да възраждаме традиции и духовност, получени в наследство от предците ни.
Уважаеми учители, читалищни дейци, творци и самодейци, днес Вие сте съвременните будители, които предавате на младите стремежа към духовност и идеали и съхранявате тунджанския дух.
Благодарим Ви за всеотдайността и вдъхновението!
Честит Ден на народните будители, честит празник на духовността!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!