Обратно към категорията

Георги Славов разцепва ГЕРБ преди местните избори

Добавено на: 13.09.2019 09:48
   

Досегашният кмет на Ямбол Георги Славов заяви открито намерението си да разцепи гласовете на ГЕРБ в областния град чрез предизборния си фейсбук-профил. Поводът за избухването му в мрежата е, че централното ръководство на партията отхвърли кандидатурата му за нов мандат и гласува доверие за кметската надпревара през октомври на сегашния областен управител Димитър Иванов.


„Жребият е хвърлен!“, избесня Славов и заяви, че подава оставка като областен координатор на ГЕРБ и ще излезе като независим кандидат за кмет на предстоящите избори.

От среднощната публикация на Славов става ясно, че той „не разбирал“ мотивите за сваленото доверие от страна на партията.
А може би, причината се крие в изгубените Евроизбори, в едноличното управление на Ямбол съчетано с арогантното отношение на част от общинския (подкрепящ него) съвет. В лошата инфраструктура на града или НЕспазените обещания...

Но след като вратите на неговия кабинет останаха затворени през тези 12 години власт, той нямаше как да чуе гласа на обикновените хора. Нямаше как и да види какво става по долните етажи на общината. Един градоначалник, който е далеч от хората, в един момент неминуемо остава и далеч от властта.

Дали Славов има притеснения, че някой друг ще има достъп до папките, които крие в кабинета си, само той си знае. Във всеки случай промяната на властта винаги е изваждала наяве „кирливите ризи“ на предходните управници. И от поведението на Славов в момента личи, че никак, ама никак, не иска да изпусне кокала и друг да му преглежда „гардероба“ в кметството.

 

Нека припомним:

Георги Славов изскочи изненадващо от сливенските бизнес-потайности като кмет на Ямбол през 2007 г. В момента на профила си, обаче, посочва единствено, че е работил като кмет на Ямбол и умишлено премълчава, че е бил управител на близки до Йордан Лечков фирми, на които впоследствие осигури солидни печалби чрез най-печелившите обществени поръчки в града – поддръжката на чистотата, на пътищата и др.


Славов дойде на власт с купени цигански гласове“, призна четири години по-късно в интервю за 999 бившият председател на общинския съвет в Ямбол Наско Стефанов.

Стефанов бе добре запознат с делата на кмета, тъй като беше бизнес-съдружник на него и жена му до 2010 г., секретар на местната организация на ГЕРБ, изключен от партията през март 2009 г. лично от Цветан Цветанов, след като основа групата „Не на корупцията“ в местния парламент и изпрати сигнали до прокуратурата за злоупотреби на Славов.

Думите на Стефанов се потвърждават и от извлеченията от изборните протоколи. През 2007-ма година Славов стига до балотаж с 9609 гласа, които само след седмица увеличава на 15215 или с 5606. Само от квартал „Райна Княгиня“ Славов взема 1593 гласа на първия и 2482 гласа на втория тур, тоест е успял за седмица да обърне симпатиите на още 889 души от ромското население.

В този квартал са и най-високите резултати за ГЕРБ през 2007-ма година – 16.70 %. Следват централна градска част /16.33 %/ и к-с „Бенковски“ /12.77 %/. Най-слаби са резултатите на Славов в к-с „Д-р Дончев“, Търновската махала и к-с „Васил Левски“.

През 2011 г. Славов избута до втори мандат с 15 664 гласа на втори тур, като успя да увеличи с по 3 % гласовете си в центъра, „Каргона“ и „Златен рог“, но смъкна в к-с „Бенковски“. Тогава се тупаше в гърдите, че за него не били гласували ромите. Но причината не беше в особените му заслуги за скандалното разрушаване на блок 20 в к-с „Райна княгиня“, а в това, че председателят на ДПС и друг бивш съветник, подкрепил сигналите до прокуратурата срещу корупцията в общината – Николай Ганев, го тушира, като сам се кандидатира за кмет и обра въпросните гласове.

Пак тогава се появиха и признания от членове на Общинската избирателна комисия, че техни колеги са преправяли в полза на Славов и ГЕРБ изборните протоколи в нощта на изборите. Което навярно също е истина, след като 9 партии и местни коалиции оспорваха резултатите от изборите в съда.

„Бенковски“, „Каргона“ и централна градска част имат основната заслуга и през 2015 г. Славов отново да стане кмет. Този път даже без балотаж.

Но пък е факт, че средно по 60-65 % от хората с право на глас, включени с избирателните списъци, не гласуват въобще. На всички избори от 2007-ма досега /3 местни, 4 парламентарни, 2 президентски и 2 за евродепутати/, той и съпартийците му са събирали гласовете на не повече от 20 % от избирателите на Ямбол.

Сега Славов залага на рулетка доверието на тези хора, като излиза официално срещу кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Иванов.
За да се регистрира като независим кандидат, му трябват 1000 подписа на избиратели, така, че вероятно всички общински чиновници сега ще бъдат впрегнати да разписват себе си и родата, за да не изхвърчат от общината още преди изборите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 Надежда 14.09.2019 14:57

Георге, защо се натрапваш за кмет? За хората ли те боли или за кокала? Не разбираш ли, че не те искат? 12 години нямаше кмет на Ямбол. Длъжността се заемаше от бизнесмена -политик Славов, от което страдаха гражданите.


#2 Ура 13.09.2019 23:17

Харесва ми свободата на словото :) Ако въпросния човек и бъдешия кандидат за кмет Ревански не се бяха скарали дали тази медия щеше да пише същите постове ?

 

 

#1 Стоян 13.09.2019 20:06

Този отдавна трябваше да го разкараме, лошото е че и сега издигнатия за кмет не става. Славов е един далавераджия, който се облажи доста добре от Юнион ивкони и остави града парализиран от към градски транспорт. В момента автобусите са супер редуцирани, а за отношението на шофьори и кондуктори по добре да не говорим


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!