Обратно към категорията

Голямо количество мъртва риба изплува в река Мочурица край Стралджа

Добавено на: 29.05.2023 15:33
   

Голямо количество мъртва риба изплува в река Мочурица край селата Палаузово, Воденичане и Маленово край Стралджа. Сигналът е получен от кметовете на едно от селата тази сутрин, изпратен е до екоинспекцията в Стара Загора, съобщи заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.

По думите му се касае за екокатастрофа, която се повтаря от години, а мерки до момента не са взети от отговорните институции. Според него това се дължи на промишлено замърсяване от предприятие в съседната община Карнобат, в близост до което преминава река Мочурица, която е приток на Тунджа.

"Пускаме сигнали, но най-често резултатът е неустановен извършител. Много е лесно да проверят институциите, стига да искат – има ли големи промишлени предприятия, които биха могли да замърсяват, кои са те. Лошото е, че самите институции се опиват да си прехвърлят топката една на друга", коментира заместник-кметът на Стралджа.

Сигналът е получен в РИОСВ и е пренасочен за проверка към Басейнова дирекция "Източнобеломорски район – Пловдив", тъй като е в техните компетенции, каза за БТА директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) в Стара Загора Диана Искрева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!