Обратно към категорията

Горските залесиха 40 декара гора край с. Денница

Добавено на: 01.02.2021 14:06
   
В изпълнение на дейностите по проект „Зелено бъдеще“ № СВ005.2.12.073 по програмата ИНТЕРРЕГ-ИПП ТГС България-Турция 2014-2020, Водещия партньор Регионална дирекция по горите Сливен, Република България и проектния партньор Дирекция по управление на горите – Одрин, Република Турция направиха инвестиция по Създаване на нова гора - залесяване на 80 декара площ, от които 40 декара на територията на България, в землището на с. Денница, общ. Болярово с типични за региона местни дървесни видове, а именно "Благун" и "Цер", и 40 декара на територията на Турция, в землището на с. Лалапаша, с типичния за региона местен дървесен вид "Американски червен дъб. Залесяването се осъществи от фирми изпълнители, избрани след проведени прозрачни процедури по PRAG при строго спазване на Одобрените Технологични планове и под контрола на Възложителите.
Инвестицията по залесяването бе проведена при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Проект „Зелено бъдеще” № CB005.2.12.073 е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020, CCI 2014TC16I5CB005.
Снимките са от землището на с. Денница, общ. Болярово, Република България и землището на с. Лалапаша, Одрин, Република Турция.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!