Обратно към категорията

Хиляди танцуваха и пяха с ансамбъл "Българе" и Петя Панева

Добавено на: 15.06.2022 06:40
   

Денят на Ямбол завърши с музикално-танцов спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, подготвен специално за празника на града.

Кметът Валентин Ревански се обърна към жителите на Ямбол: „Днес е ден за благодарности. Искам да изкажа своята благодарност за вашето търпение, за вашата съпричастност, защото без нея нищо от това, което правим, нямаше да има смисъл.“

На сцената се качиха танцьори, които представиха македонски, шопски, тракийски танци. Овациите обра малчуган, който майсторски игра ръченица. За радост на ямболци се появиха и коледари, които танцуваха ямболски коледарски буенек.

Солистката на „Българе“ Албена Вескова вдигна настроението с хубави български народни песни и стотици ямболци се хванаха на хорото, въпреки ръмящия дъжд.

В 22:30 часа небето над Ямбол беше озарено от празнични илюминации, които за минути превърнаха нощта в ден и предизвикаха аплодисментите на събраните пред сцената хора.

Концертът продължи с песните на народната певица Петя Панева, която спечели „Гласът на България“ през 2021 година. Тя показа уважение към своите предшественици и покани ямболската народна певица Донка Бумбалова, която също пя на сцената.

Емоционалната ямболска публика, която пееше и танцуваше през цялото време, показа защо градът е едно от любимите места за гостуване на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и на други изпълнители на народни песни и танци.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!