Обратно към категорията

Христо Христов, кмет на Община Болярово: Най-сърдечно Ви поздравявам по случай Гергьовден, един от най-хубавите пролетни празници

Добавено на: 06.05.2023 09:29
   

Уважаеми жители на община Болярово,

Най-сърдечно Ви поздравявам по случай Гергьовден, един от най-хубавите пролетни празници, който обединява в себе си няколко тържествени повода.

Във фолклорната ни традиция Гергьовден е свързан с пролетното събуждане на природата, с много традиции и обичаи, посветени на земеделието, скотовъдството и здравето, а светецът се приема като покровител на стадата и нивите. Това е и повод да изразя своето уважение към хората, които развиват най-значимия икономически сектор в община Болярово - животновъдите и земеделските производители, които се трудят 365 дни в годината от рано сутрин до късна вечер, за да осигуряват храната на всички ни. Признателен съм им и затова, че с лични средства и труд подпомагат и редица инициативи на общината и населените места.

Свети Георги е от малкото светци, който е славен и от християни, и от мюсюлмани. Два православни храма в община Болярово носят неговото име - тези в селата Попово и Воден.

Нека тези светини пазят и закрилят хората живеещи в тези села.

Нека ги зареждат с вяра и благополучие за по добри и спокойни дни.

6 май е и Празник на българската армия. Днес свеждаме глави пред подвига на българските воини, доказали с кръвта си своята преданост към род и родина в не една битка. Почитаме героизма и патриотизма на българските офицери, сержанти и войници.

В съзнанието на българския народ армията винаги е била символ на военно мъжество и храброст. Тя е една от най-важните държавни институции, олицетворение на нашата независимост и сигурност.

Използвам случая да поздравя и военнослужещите, които в момента са командировани в Болярово, за да подпомогнат охраната на външната ни граница.

В празничния ни календар 6 май е записан и като Ден на храбростта. А, както ни учи и житието на свети Георги, храбростта не се проявява само на бойното поле. Неговият завет е: „да познаем истината и да се научим на благочестие"! Ежедневно трябва да преоткриваме храбростта, да се борим срещу несправедливостта, да браним истината и почтеността!

 Честит празник и на всички именици от община Болярово, които носят името Георги и Гергана! Бъдете здрави, усмихнати, щастливи и с гордост носете името си.

Пожелавам на всички жители на община Болярово здраве, плодородие, семейни радости и благоденствие!

Честит празник!

 

 

Христо Христов

кмет на Община Болярово


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!