Обратно към категорията

Христо Христов: Рискът от инциденти с мигранти по време на лов нараства

Добавено на: 29.11.2022 07:11
   

Рискът от инциденти с нелегални мигранти по време на ловните излети е голям, предупреди кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. От началото на сезона в района на българо-турската граница са засечени десетки незаконно влезли в страната граждани.

Срещите с незаконно преминали границата зачестяват, подчерта кметът Христо Христов, който е и председател на ловно-рибарско сдружение "Странджа":

"Два случая пресни имаме с мигранти, с ловни дружинки. В единия случай е било на косъм да се стреля - 13 души изскачат от храсти. Шум страхотен - както дивеч само може да го предизвика. Разбирате ли, това е всяка събота и неделя.

В община Болярово 14 дружинки, а в региона ловуват над 600 души. Една част от тях ловуват на самата граница! Скоро ги събирах председателите, обърнах им внимание - докато не видите цел, няма да стреляте".

Според местните жители през последните седмици мигрантският поток е става все по- голям, а като основна причина мигрантите да навлизат и във вътрешността на общината според тях е закриването на Граничното полицейско управление в Болярово.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!