Обратно към категорията

Художествената галерия представя актуалните си изложби на Фейсбук страницата си

Добавено на: 28.03.2020 09:51
   

С поредица от видеоклипове Художествена галерия “Жорж Папазов”-Ямбол представя на своята Фейсбук страница изложбите си, които са актуални в момента. В залата на галерията, показвайки ни в две части експозицията “Маскарад”, ни развежда изкуствоведът Стойка Цингова. Тя припомня, че за трета поредна година в тази съпътстваща “Кукерландия” изложба, се представят художници от Ямбол, които работят по темата. Предните години изложбата се казваше „Кукерска магия“, а сега – „Маскарад“. В ролята на виртуален гид изкуствоведът представя една по една творбите и техните автори.

По същия начин е представена фотографската изложба на Милан Христев “Очите на улицата”- в 2 части,  и селектираните фотоси от международния фотоконкурс “Кукерландия 2020” – и двете експозиции са част от инициативите, свързани с Международния фестивал “Кукерландия 2020”. Представена е творческата биография на Милан Христев, особеностите на неговото творчество, предоставена е и много информация за фотоконкурса.

Извънредните обстоятелства във връзка с коронавируса станаха причина да бъдат отложени две планувани изложби в галерията. В края на март и началото на април проф. Пламен Легкоступ и Валентин Дончевски трябваше да бъдат представени със свои самостоятелни изложби. Надеждите от галерията са, че планираните събития ще се състоят в по-късно време, когато всичко отмине.
Източник: в. Делник


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!