Обратно към категорията

Хуманитарната помощ, изпратена от община „Тунджа“, стигна до Болград

Добавено на: 07.03.2022 14:33
   

Хуманитарната помощ, изпратена от община „Тунджа“, е получена в Болград от кмета Сергей Димитриев, съобщи на редовната пресконференция с ямболски медии кметът Георги Георгиев. В телефонен разговор кметът на Болград му е благодарил за подкрепата и бързата реакция. Помощта съдържа хранителни продукти на стойност към 4000 лв. и лекарства и медицински изделия за 8000 лв.

Двата автобуса и единият микробус, изпратени от община „Тунджа“, ще тръгнат обратно за България, когато се съберат хората, които искат да се евакуират, пътуването ще бъде съобразено и с наложения комендантски час. Капацитетът им е до 110 души.

На този етап към 20 души ще бъдат настанени в Посетителския център на община „Тунджа“ в лесопарк „Бакаджик“, 18 ще настани община Болярово, а 12 община Стралджа, на които кметът Георги Георгиев благодари за бързата и отзивчива реакция.

До 21 украинци могат да бъдат настанени от тунджанския общински съветник Христо Дянков в хотел в Ямбол. Други заведения за настаняване на тунджанска територия също за заявили готовност да приемат украинци.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!