Обратно към категорията

Информационна кампания за донорството стартира в Ямбол (видео)

Добавено на: 21.11.2019 12:42
   

Доброволците на БМЧК-Ямбол проведоха информационна кампания във връзка с Национална кампания за подкрепа на донорството и трансплантацията под мотото „Да! За живот!“ на Министерството на здравеопазването.

Първата трансплантация в България е извършена на 42-годишна жена през далечната 1969 г. Въпреки това страната ни е на последно място по донорски ситуации. По този повод Българския червен кръст стартира национална кампания за донорство. Всеки желаещ може да заяви в карта своята воля за даряване на органи.
В рамките на инициативата на БЧК „Да! За живот” са отпечатани 50 000 броя „донорски карти“. Целта на кампанията е да се повиши осведомеността на обществото относно същността и значението на органното донорство.


Ямболската структура на БЧК се включи в кампанията, а всеки желаещ може да получи подобна карта в офиса на организацията. Първи с такава се сдобиха по собствено желание директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева и изпълнителният директор на БЧК Митко Филипов.
Кампанията ще продължи до 5 декември, но и след това организацията ще продължи да предоставя на желаещите донорски карти.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!