Обратно към категорията

Информационна среща за осъществяване на търговска дейност в Румъния се проведе в ямболския Безистен

Добавено на: 24.03.2022 15:56
   

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол се състоя информационна среща на тема „Как успешно да развиваме търговска дейност на румънския пазар“, организирана от Двустранната търговска камара България – Румъния и Ямболската търговско-промишлена палата с подкрепата на Община Ямбол и Посолството на Румъния в Република България.

Проявата е част от поредицата от осем срещи с представители на български фирми в различни региони на България. Тя беше организирана за бизнесмените от Ямболска и Сливенска област.

Икономическото събитие беше открито от заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов. „Надявам се, че тази среща ще бъде полезна за фирмите от Ямболския и Сливенския регион. България и Румъния са две съседни страни, които са свързани в историческо, културно и икономическо отношение. Има фирми от Югоизточна България, които вече работят на румънския пазар и вярвам, че при добри условия към тях ще се присъединят и още техни колеги. Двата народа са близки и можем да обменяме добри практики,“ каза Енчо Керязов.

Председателят на Ямболската търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев също приветства присъстващите и говори за икономическите връзки между двете съседни страни.

Министър-съветникът в Службата за търговско-икономическо насърчаване при Посолството на Румъния в Република България Раду Калин Молдован и председателят на Двустранната търговска камара България – Румъния Дору Драгомир представиха възможностите, трудностите и предизвикателствата пред сътрудничеството между българските и румънските фирми.

Накрая представителите на бизнеса имаха възможността да зададат въпроси на Раду Молдован и на Дору Драгомир.

Българските фирми, които желаят да осъществяват търговска дейност в Румъния, ще участват в икономическа среща, която ще се проведе по-късно през годината в северната ни съседка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!