Обратно към категорията

Истината излезе наяве: Нова болница в Ямбол скоро няма да има

Добавено на: 09.09.2019 09:26
   

Обещанията за скорошното завършване на нова болница в Ямбол се оказаха поредния кьорфишек, показват фактите. Процедурата за избор на изпълнител за доизграждането на новия болничен комплекс в покрайнините на града бе прекратена миналата седмица, а предложението за това е на конкурсната комисия, оглавявана от външния експерт Евелина Цонева. Причината е, че единственият участник е подал оферта за доизграждането за 36 млн. и 800 хиляди лв., което е с 9 милиона повече от планираните от правителството.

Всъщност и правителството не си е изпълнило обещанието за отпускане на обещаните 27 милиона лева, установи проверка на 999 чрез Търговския регистър. През май правителственият пресцентър съобщи, че министерският съвет е одобрил промените по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 г., с които от централния бюджет се прехвърлят 8 100 000 лв. за увеличаване на дяловото участие на държавата в капитала на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – Ямбол. На 14 юни обаче в Търговския регистър е вписано увеличение на капитала на ямболската болница само с 484 673 лева, за които преди вписването дори съдиите са поискали доказателства, че държавата действително ги е предоставила.

Екип на 999


Маркери: Ямбол, болница

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#3 от Бенкса 10.09.2019 14:03

подкрепям каргонлията с две ръце, даже и ремонта на преслав предизвиква усмивки с неприбраните ел кабели, с канализацията която не обира водата и липсата на каквито и да е улеснения нп. за инвалиди.


#2 Каргонлия 10.09.2019 10:36

Винаги съм бил патриотично настроен (стараейки се да не изпадам във фанатизъм ...понякога), но всичко си има граници. И не, не всичко зависи от тоя или оня, а от нас! И ми е писнало! Писнало ми е от хилядите обещания; от това, че няма млади хора в този град; че няма заплати... И да, преди да ме обори някой, че навсякъде било така - не, не е, защото не е като да не съм го видял и усетил. След няколко седмици се махам от тук и броя дните с нетърпение. То не бяха болници, пътища, работни места, достойни заплащания... Блажени са вярващите, но просто не мога повече. Не искам най-хубавите ми години да минат в нищета. Честита ви болница, драги герберо-бесепаро управляващи. За 30 години съсипахте до неузнаваемост един нелош средно-голям град. Бездушници!

 

 

#1 monstakilla 09.09.2019 14:59

ОЩЕ ОТНАЧАЛО ИМАХ ТАКИВА СЪМНЕНИЯ.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!