Обратно към категорията

ИЗБОРИ 2021: „Демократична България” – Ямбол създаде Алея на будителите

Добавено на: 01.11.2021 18:19
   

/платено съдържание/
Алея на народните будители създадоха на Първи ноември- Деня на народните будители, кандидатите за народни представители на „Демократична България” в Ямбол. За целта те засадиха десетки кедрови дръвчета в една от новооформените зелени зони на града в квартал „Граф Игнатиев”.

Легендата гласи, че отначало само в Рая виреели удивително красивите дървета - Кедри. Когато Господ изгонил първите хора за техните прегрешения, Адам скрил в дланта си семенца от кедър, кипарис и бор. От тези семенца израснали всичките гори на Земята.

„Това великолепно дърво – Кедърът, е символ на величието, каквото е делото на българските будители, вдъхнали живот на нашата култура и духовност. Създавайки тази алея от кедри, ние искаме да отдадем почит на безсмъртното дело на народните будители, да съхраним спомена за тях, но и да направим град Ямбол едно по-красиво място за живеене.“, заяви водачът на листата Веселин Калановски. Той подчерта, че по този начин представителите на „Демократична България” изразяват своето преклонение и признателност към всички личности, които в миналото и днес съзиждат българския дух.

В инициативата заедно с Веселин Калановски се включиха кандидат-депутатите от листата на Демократична България – Веселка Христамян, Диман Димитров, Димитър Брънков, Пламен Стойков. Те обявиха, че и след засаждането ще продължат да полагат грижи за алеята на будителите, както за да съхранят родовата памет, така и да поддържат една по-привлекателна градска среда.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!