Обратно към категорията

Избори 2021: Трифонов е между чука и наковалнята

Добавено на: 10.04.2021 14:16
   

Ще има ли България нов Кабинет? Това се питат всички. А на политическият пазар се предлага подкрепа на втория от ляво, и от дясно.

От своя страна Слави Трифонов заяви в по-ранен момент, че няма да се коалира нито с БСП, нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Но без десните и левите той не може да състави мнозинство в Парламента е ясно.

И сега всички се питат как ще продължи изречението: „Гласува за Слави, получи - ...“
Сценарий, познат от Изборите преди 4 години – гласувалите за Валери Симеонов, например, получиха Бойко Борисов – факт.

Българите сме се нагледали на всевъзможни комбинации в Народното събрание през последните 30 години, които понякога раждаха „бисери“. „Бисери“, които струваха скъпо на народа, но пък нерядко предизвикваха усмивки, но през сълзи.

ГЕРБ предлагат 10 от своите гласове в Парламента за новия кабинет при необходимост, третата - БСП заяви, че ще подкрепи изцяло Слави. Останалите субекти над 4-процентната бариера очевидно ще действат според ситуацията.

Но Трифонов мълчи и не коментира Изборите. Продължава с кратки послания в социалната мрежа. Всички са в неведение. Социолозите замълчаха. Анализите притихнаха.

Изпаднали от надпреварата за депутатско място поискаха касиране на изборите. Те посочват свои аргументи – множество нарушения. Може и да са прави, но това могат да докажат съдебните власти.

Парламентът ще е различен. Търсеният ефект е постигнат. Много партии излъчиха нови лица, други заложиха на вечните си депутати, които ще запишат в трудовата си книжка поредни години работа като депутат. Сред избраните има такива, които през живота си друго не са работили, сочат анализи от изборните резултати. Превърнали са се в тесни специалисти с профил Депутат. Излишно е да посочваме конкретни имена, за да не пропуснем някого.

Но дали всички те ще се поздравят с успешен край на мандата или отново ще отидат след 2 месеца до изборните урни, ще разберем идната седмица от евентуалните, логични или не, комбинации в новото 45-то Народно събрание.

Идната седмица ще разберем кой ще е от обичаната страна, независимо от усещането.

Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!