Обратно към категорията

Издадоха Албум с пластични рисунки на скулптора Иван Колев

Добавено на: 28.09.2021 10:30
   

Община „Тунджа“ издаде Албум с пластични рисунки на скулптора Иван Колев – Болярски. Той е създаден, за да бъде в помощ на учениците, които посещават групите за занимания по интереси в профил „Изобразително изкуство и приложни дейности“ към Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа”, с. Кабиле и като помощно помагало за часовете по изобразително изкуство в тунджанските училища.

Албумът представя 32 контурни рисунки на скулптора Иван Колев – Болярски, в които учениците да добавят обем и светлина, докато наблюдават неговите оригинални композиции. Албумът ще съдейства на децата да развиват наблюдателност, сръчност и креативност. Чрез него те ще запознаят с различните видове линии и ще открият как линиите създават форми и обеми, ще открият стиловете на рисуване и авторския свят от пластика и красота на твореца Иван Колев.

Албумът ще помогне на учениците да разберат, че рисуването е процес на непрекъснато търсене и усъвършенстване, ще ги провокира да събудят твореца в себе си.

Художественото оформление и въвеждащият текст е на Радостина Колева, издател е Жельо Учков.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!