Обратно към категорията

"Кафе с автограф" срещна тунджански творци с жители на Тенево

Добавено на: 13.04.2023 10:55
   

Литературна среща с тунджански творци „Кафе с автограф“ от поредицата, посветена на предстоящия празник на Община Тунджа, беше с жители на Тенево в салона на местното читалище.

Секретарят на читалището Нели Ройдева подчерта необходимостта да бъдем заобиколени от хора, които използват силата на своето вътрешно Аз и ни дават сили да бъдем велики в трудното, както и да гледаме с позитивизъм към бъдещето.

Форматът на срещата бе приятна изненада за гостите - Тенко Тенев, Генка Богданова, Денка Илиева, Стефка Керемидчиева – почетен гражданин на Община „Тунджа“. Те имаха възможност непринудено и на чаша кафе да споделят сладко-горчивия вкус на времето, в което живеем, и да отговорят на различни въпроси, които провокираха и интересни отговори.

Според Стефка Керемидчиева, която скромно определя себе си като „аматьор писател“, истинският писател има отговорна задача да отразява живота и да е здраво свързан с народа.

Със сантимент към село Тенево Тенко Тенев говори за детството си и важната роля на родовата памет.

Генка Богданова сподели, че подготвя втора книга, посветена на правнука й - нейното вдъхновение. Тя представи и няколко свои произведения и припомни празниците, организирани от теневци.

Спомени за реката, нивата, върбите, звездите - присъстващи в нейните книги, разказа и Денка Илиева, а за литературата днес тя сподели, че всяко време ражда своите гении.

В края на срещата поздрав отправи и Димитър Комитов - кмет на с. Тенево, след което присъстващите получиха книга с автограф от творците.

Кафе с автограф“ ще се запомни, не само защото е важна част от Тунджанските литературни дни, но и защото се усети като среща с приятели и земляци.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!