Обратно към категорията

С какво ни забавляват ямболските културни институти по празниците

Добавено на: 20.04.2020 13:32
   

Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол представя виртуално изложбата “Градът през погледа на дузина художници”. Поради проявения интерес след излъчването на живо, записът е качен на фейсбук-страницата на галерията, който е с по-добро качество. Изложбата представят Петър Тепсизов и нашият колега - операторът Димитър Богословов.

Ямболският куклен театър „Георги Митев“ представя онлайн представление на постановката „Яйцето“ по Борис Априлов. Режисурата и сценографията са Мария Банова, а музиката на Димо от П. И. Ф. А историята, която ни подсказва, че любовта е по-силна от всички други сили, пресъздават актьорите Жулиета Николаева, Калина Баракова, Ангел Попов и Димитър Димитров.

За ямболската оперета от 20-те години на миналия век и за музикален театър „Проф. Драган Кърджиев“ ни разказват чрез фейсбук-страницата си от Регионален исторически музей – Ямбол. А освен това Мария Иванова, отдел „Нова и най-нова история“, е представила в навечерието и на днешния Международен ден на свободния печат ямболският периодичен печат от края на 19 и средата на 20 век.

А ако сте пропуснали да гледате онлайн-представлението на Драматичен театър "Невена Коканова" "Лисичета" от Лилиан Хелман, можете да го направите още днес чрез файсбук-страницата на театъра. Режисьор на постановката е Бойко Илиев, сценограф - Александрина Игнатова, участват: Цветелина Кънева, Михаил Лазаров, Полина Стоянова, Анастасия Андриянова, Димитър Димитров,Волен Митев, Милен Каракамушев, Вълчо Янев. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!