Обратно към категорията

Камерен оркестър „Дианополис“ дава сценичен живот на неизпълнявани до момента класически творби

Добавено на: 13.06.2024 13:20
   

Концертът за цигулка и струнен оркестър „Anima-concerto“ на руския композитор Андрей Тихомиров ще бъде изпълнен за първи път на сцена, благодарение на Камерен оркестър „Дианополис“. Премиерата, с която ямболският оркестър закрива творческия си сезон, е на 16 юни, неделя, от 11 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационния център „Безистен“.

За първи път в България чрез концерта на „Дианополис“ ще прозвучи и творбата на украинския композитор Юрий Шевченко „Три украински песни“.

Юрий Шевченко е роден в Киев. Работил е главно като филмов и театрален композитор, бил е музикален редактор в националното радио на Украйна. Носител е на званието „заслужил деятел на изкуството“.

Андрей Тихомиров е роден е в Санкт Петербург, от 2017 година живее постоянно в България. Автор е на три симфонии, две опери, няколко инструментални концерта и други произведения, повечето от които са изпълнявани многократно в Русия и в други държави.

Гост-диригент на концерта на „Дианополис“ ще бъде Павел Златаров, а солист – Красимира Султанова (цигулка), художествен ръководител на оркестъра. Билети се продават на касата в културно-информационния център „Безистен“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!