Обратно към категорията

Китайският посланик  Н. Пр. г-н Дун Сяодзюн в Ямбол: „Трите основни цели на визитата - ново приятелство, опознаване на Ямбол и нови възможности за сътрудничество са постигнати!“

Добавено на: 07.06.2023 18:36
   

Добрите взаимоотношения между Китай и Ямбол обсъдиха по време на среща кметът на Ямбол - Валентин Ревански и Негово Превъзходителство г-н Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в Република България. Негово превъзходителство беше на първото си официално посещение в Ямбол и заяви, че е възхитен от града, от неговата богата култура и от топлото отношение на местните жители. Той благодари за поканата и допълни, че отдавна е искал да посети нашия развиващ се и проспериращ град. В рамките на визитата бяха обсъдени важни теми като инвестиции, икономика, култура, туризъм и провеждането на общи инициативи.

Посланикът на Китай и част от неговият екип имаха възможността при целодневното си посещение да разгледат някои от емблематичните места на Ямбол. Сред тях бяха Средновековната крепостна стена, новоизграждащите се паркови зони, сред които бившето "Опитно поле", Културно-информационен център „Безистен“, градския парк, Националния археологически резерват "Кабиле", както и ямболско предприятие.

По време на разговорите, кметът на Ямбол - Валентин Ревански подчерта, че за Община Ямбол са важни дългосрочните двустранни отношения и изрази надеждата, че с тази среща се поставя началото на едно ползотворно партньорство. Н. Пр. г-н Дун Сяодзюн благодари за поканата и сподели, че трите основни цели на посещението му - задълбочаване на новото приятелство, опознаването на града и обсъждането на нови възможности за сътрудничество, са постигнати.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!