Обратно към категорията

Кметът и администрацията му изхарчили 134 хиляди лева за командировки

Добавено на: 11.09.2019 08:23
   

134 хиляди лева са изхарчени от община Ямбол през миналата година за командировки на кмета, администрацията и съветниците. 37 хиляди са за сметка на парите, които общината е получила по оперативни програми за проекти. Останалите 98 хиляди лева са за сметка на данъците, таксите и другите приходи на общината. Това става ясно от оскъдната информация по отчета за изпълнението на бюджета на община Ямбол за 2018 г., публикуван на сайта.

Къде и за какво точно са ползвали командировки кметът, неговите служители и общински съветници, информация няма. Въпреки, че е задължен, Георги Славов и председателят Ибришимов не са внасяли отчети за изразходените пари за пътувания за 2018 г.

За миналата, както и за тази година с решенията на съвета за приемането на бюджета за 2018 и 2019 е утвърден лимит от 22 хиляди лева за командировки в чужбина, от които 16 хиляди за администрацията и 6 хиляди за съветниците. Отделно кметът е разполагал с 21 хиляди лв. за представителни цели през 2018-та. За тази година за това има 25 хиляди лв.

За всичко това обаче няма подробна информация в отчета за изпълнението на бюджета за 2018 г., който ще бъде предложен на публично обсъждане на 17 септември от 17.30 часа в малката зала на общината, в която могат да се събират не повече от 40 души.

7,5 милиона е общият размер на данъците, които жителите на Ямбол са платили през миналата година. 6 милиона са натрупани от налога за смет, такси от детски градини и други. 2,7 милиона са приходите от продажба на общински сгради. От глоби са събрани 44 хиляди лева.
Екип 999


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!