Обратно към категорията

Кметът на Болярово: От 2020 г. очакваме да започнат проектите за инфраструктурата и бизнесът да получи подкрепа

Добавено на: 09.12.2019 10:27
   

Уважаеми жители на община Болярово,

скъпи съграждани,

дами и господа и мили деца!

В последните дни, които ни делят от Новата 2020 г., имам честта да се обърна отново към вас като кмет на общината. Благодаря Ви за гласуваното доверие и на проведените преди два месеца избори, както и за разбирането и подкрепата към целия екип на общинската администрация и общинските съветници!

Равносметката на изтичащата 2019 г. едва ли ще ни обедини.

В личен план от някого годината отне, а на друг даде повече.

За пореден път на сериозни изпитания бяха подложени животновъдите от община Болярово. Заедно с тях преживяхме трудни дни. По-обезпокоителното е, че все още няма нови гаранции, няма конкретни перспективи пред този изключително сериозен за община Болярово отрасъл.

Като представители на местната власт ние стоим до хората и помагаме, според възможностите и правомощията на общинската администрация и Общинския съвет.

Продължавам да твърдя, че нашият напредък може да бъде истински и само, когато се почувства от всяка социална група, от всеки жител на общината. Затова и през 2019 г. работихме приоритетно с грижа за уязвимите жители на община Болярово. Обществената трапезария осигурява храна за над 200 жители на всяко населено място в общината. Над 50 социални асистенти осигуряват прехраната си, като се грижат за над 140 души, които изпитват необходимост от подкрепа в ежедневието си.

В учебните заведения и детската градина продължи работата по проектите, осигуряващи възможности за изява и творчество на децата и учениците.

И през 2019 година съхранихме традициите си, чествахме празници, годишнини, събития.

Отбелязахме 45 години от обявяването на Болярово за град. За нас беше чест, че сред многобройните гости за празника, беше и вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова.

Има какво да очакваме от 2020 година! Да започнат да се изпълняват проектите, които подготвихме в областта на инфраструктурата, културата, спорта. Местният бизнес да получи подкрепа чрез финансиране от Стратегията на Местната инициативна група Елхово-Болярово.

Има още много усилия да положим, проблеми за решаване, дела, които да довършим.

Скъпи жители на община Болярово,

По стар български обичай във всеки дом новогодишната празнична атмосфера се допълва от традиционната пита с парата, от баницата с късмети, от елхата - символи на новото начало, на живота.

Когато си пожелаваме късмет и успехи, нека да помним, че те не идват като новогодишен подарък, че благополучието на община Болярово, на България е постижимо, ако имаме разбирателство и единение като общност!

Да посрещнем Новата 2020 година с увереност, че всички заедно ще положим усилия, за да сбъдваме мечтите си, за да се справяме с предизвикателствата, за да успяваме!

Пожелавам здраве и благоденствие, топлина и сила във всеки български дом!

Честита Нова 2020 година!

Христо Христов,

кмет на Община Болярово


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!