Обратно към категорията

Кметът Георги Георгиев пое ангажименти към хората от Могила и Козарево

Добавено на: 29.07.2021 16:03
   

Няколко конкретни ангажимента пое към дошлите на приемния ден в Могила кметът Георги Георгиев. Той изслуша исканията на 10 души, част от които се припокриваха, защото проблемите са общи за селото.

За да се реши проблемът с недостига на вода, в селото искат да се включи и вторият кладенец, за което е необходимо да се подмени изгорялата помпа, да се изгради около 300 м водопровод и ел. трасе със същата дължина. Георги Георгиев се ангажира с това, но ще се опита да говори с кмета на Стралджа, защото село Чарда използва водоизточника на Могила.

Хората поискаха да се извърши ремонт на чешмата в селото, защото водата от нея изчезва, поискаха да се ремонтират и обновят парапетите на четирите моста, да се бетонира около друга чешма.

Всеобщо беше искането за „легнал полицай“ на главната улица, защото колите карат с несъобразена скорост, хората искат през селото да не минават селскостопански машини и тежки камиони, искат повече знаци, които да регулират движението.

Имаше и искания да се окоси частен имот, за да не пламне пожар от сухите треви, да се запълнят дупките по улици в селото, да се чакълират някои улици, да се направи детска площадка в парка.

Георги Георгиев беше много конкретен и за всяко от исканията обясни дали може да стане и постави конкретни срокове – до 10 дни за „легналия полицай“, а 2-3 месеца за водоизточника и ремонта на чешмите.

Имаше и хора, които дойдоха лично да благодарят за вече изпълнени обещания – за поставените бордюри, за да не влиза вода при обилен дъжд в двора на жена от селото и др.

В Козарево на приемния ден бяха поставени проблеми с невъзстановени настилки след ремонти на ВиК, които компрометират вече асфалтирани с общински средства пътища. Поискано беше да се асфалтира ул. „Кооперативна“, поставени бяха проблеми и на хора, които отпадат от програмата за безплатни храни, които искат да получават топла храна срещу заплащане, защото не могат да се справят сами.

Кметът Георги Георгиев обясни, че няма друга община, която да осигурява хранене на близо 10 % от населението – от най-малките чрез безплатната детска кухня, до най-възрастните.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!