Обратно към категорията

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев настоява държавата да съгласува своевременно големите пътни ремонти

Добавено на: 23.11.2022 17:53
   

За по-ранно предварително съгласуване с общините на големи ремонти, за които се налага пренасочване на движението изцяло по общинска пътна мрежа, апелира кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев заради затварянето на пътя за 22-ра авиационна база „Безмер“.

По повод на изграждане на надлез по жп линията Пловдив – Бургас в жп участък Безмер – Завой е затворен за движение пътят от с. Безмер към авиобазата. В момента движението е пренасочено по общински път с дължина 4 км, който преминава край производствените корпуси на фирма „Градус“. Пътят не е в добро експлоатационно състояние, но за цялостното му преасфалтиране са необходими 1,3 млн. лв., които не могат да бъдат осигурени от бюджета на общината.

Дори държавата да осигури целево средствата, е необходимо да бъде избран изпълнител и ремонтните дейности могат да започнат най-рано през пролетта, коментира още Георги Георгиев.

Община „Тунджа“ е засегната и от пренасоченото движение по общинския път Калчево – Симеоново заради ремонт на първокласния път за ГКПП - Лесово в участъка между селата Окоп и Тенево. Засиленият трафик допълнително влоши състоянието на общинския път, което наложи спешно извършване на асфалтови кърпежи.

Според кмета на община „Тунджа“ е необходимо общинските пътни участъци, по които ще се отбива движението, да бъдат предварително ремонтирани.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!