Обратно към категорията

Кметът Валентин Ревански и съветниците положиха тържествена клетва, Антон Шиков е отново председател на Общинския съвет

Добавено на: 09.11.2023 15:09
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и новоизбраните общински съветници положиха клетва на тържествена церемония. Тя бе проведена днес в присъствието на областния управител Биляна Димитрова, председателя и члена на Общинската избирателна комисия – Ямбол Ани Канева и Димитър Събев, граждани.

След произнасянето на клетвата във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на Община Ямбол и да работят за тяхното благоденствие, архиерейският наместник архимандрит Димитрий и енорийският свещеник Стоян благословиха работата на представителите на местната власт, а временно изпълняващия длъжността кмет на община Ямбол Васил Александров тържествено предаде символа на властта – огърлицата на Общината, на Валентин Ревански.

„Този символ трябва да бъде заслужен! Имаме още много работа!“, заяви Валентин Ревански в първото си обръщение за втория мандат към общинските съветници и към гражданите. Той отново благодари на хората, които с гласовете си на 29 октомври потвърдиха доверието си към него и екипа му. „Следващите 4 години няма да са леки, но с общи усилия ще успеем да преодолеем всички трудности“, каза още кметът на Ямбол.

И през следващите 4 години кметът на Ямбол Валентин Ревански ще продължи да дарява заплатата си. Дарения за облагородяване на града ще продължат да правят и съветниците от „Екип 16“.

„Ако държавна институция се опита да ни наложи нещо, за което не сме сигурни, че е добро за града ни, ще предизвикаме референдум. По всички важни въпроси ще продължим да се допитваме до нашите съграждани.“, добави Валентин Ревански.

„Каква по-добра оценка от гражданите е избирането на кмета за втори мандат. Тази оценка доказа, че изминалите 4 години не са случайност, а са тенденция към развитие и просперитет на Ямбол.“, заяви областният управител Биляна Кавалджиева. Към общинските съветници тя отправи послание да влизат в заседателната зала винаги подготвени, да работят с хъс и отговорност към гражданите, които са ги избрали.

Приветствие към кмета и призив за толерантност между политическите групи в местния парламент отправи и най-възрастният от съветниците д-р Георги Стефанов, който ръководеше първото заседание на съвета. С абсолютно мнозинство от 32 гласа след тайно гласуване съветниците потвърдиха доверието си към Антон Шиков и му повериха за втори мандат председателския пост на местния парламент.

„През изминалите 4 години ямболският Общински съвет беше за пример в страната. Ще се старая да бъде за пример и през следващите 4 години. Надявам се да работим наистина като единен общински съвет, а не разделени на групи.“, заяви Антон Шиков.

Председателят на Общинския съвет насрочи и следващото редовно заседание. То ще е на 23 ноември, когато ще бъдат сформирани постоянните комисии, за да започне и разглеждането на съществените за Ямбол и гражданите въпроси.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!