Обратно към категорията

Кметът на Ямбол поздрави златната медалистка Божидара Амуджиева за нейните успехи

Добавено на: 15.01.2024 10:46
   

Многократната шампионка от международни олимпиади по математика Божидара Амуджиева и нейният баща Георги Амуджиев обсъдиха с кмета на община Ямбол Валентин Ревански политиката на общинското ръководство за задържането на младите хора в България. Само преди дни 16-годишната Божидара завоюва поредния си златен медал и купа 1st Runner Up от финалния кръг на интернационалната олимпиада по математика на Югоизточна Азия (IMOCSEA).

Божидара участва в подобни състезания от 7-годишна възраст и вече е натрупала над 70 отличия, заслуга за което имат и нейните родители, подчерта с благодарност кметът Валентин Ревански.

През учебната 2022-2023 г. донесе за Ямбол бронзов и диамантен медал от олимпиадата на Югоизточна Азия, както и три сребърни награди – от олимпиадите във Филипините, Тайланд и Хонг Конг, за което беше отличена и от Община Ямбол в навечерието на Деня на народните будители.

Сега Божидара Амуджиева получи от кмета на Община Ямбол картина и сувенири. Валентин Ревански й пожела постигането на нови върхове.

Младата математичка сподели, че все още не е решила точно каква професия ще избере занапред – архитектура или програмиране, но се е насочила към висше техническо училище в Сингапур.

„Важно е да избереш професия, която ще ти доставя удоволствие. Но е важно и младите хора да остават и да работят за родното си място“, каза Валентин Ревански.

Георги Амуджиев сподели вярването си, че държавата трябва да задължава студентите държавна поръчка да работят за нея и допълни, че семейството му е останало в Ямбол, защото е доволно от политиката, която общинското ръководство въведе през последните четири години.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!