Обратно към категорията

Кметът на Ямбол и председателят на Общински съвет поздравиха Румен Михов – момчето, което донесе бронзов медал на Ямбол от международна олимпиада

Добавено на: 30.09.2021 16:32
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и председателят на ОбС-Ямбол Антон Шиков поздравиха и наградиха Румен Михов, един от големите таланти на Ямбол. 

Румен спечели бронзов медал в най-престижното състезание по информатика - международната олимпиада в  Сингапур. Тази година състезанието се проведе онлайн заради извънредната епидемиологична обстановка и медалът на талантливия ученик беше изпратен до Министерството на образованието и науката в София, а в последствие и в Ямбол.

Валентин Ревански подчерта, че е изключително горд от постиженията на ямболските деца. " Ценете Вашите учители и родители, хората, които са Ви помагали и насърчавали. Продължавайте да се трудите все така упорито и неуморно, за да се изкачвате все по-нагоре по житейската стълбица и да постигате набелязаните цели", пожела кметът на Румен Михов.

Участие в олимпиадата взеха триста и петдесет ученика от осемдесет и осем държави.  Румен Михов е възпитаник на ПМГ "Атанас Радев" и школа по информатика "Шикови".

Тържественото награждаване се проведе преди днешната сесия на Общински съвет Ямбол. Поздравителен адрес получи и Руско Шиков - учител на бронзовия медалист.

Към този момент България е сред осемте най-страни, завоювали най-много медали по информатика в света. Повод за гордост е, че ямболските ученици също значително са допринесли за този успех. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!