Обратно към категорията

В Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол беше представена нова сензорно-моторна стая

Добавено на: 05.12.2022 16:56
   

Комплексът за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол вече притежава нова сензорно-моторна стая за деца със специални образователни потребности. Обзавеждането за терапевтичната стая е на стойност около 8000 лева. Сумата е дарена от строителна фирма ABC Инженеринг и от ямболскияИнър Уийл клуб.

На нейното представяне присъстваха заместник-кметът на община Ямбол Васил Александров, Делка Амуджиева, президент на ямболския Инър Уийл клуб, Радостина Георгиева, представител на строителната фирма ABC Инженеринг и член на клуба, Димитринка Илева, директор на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни, експерти в социални служби, психолози и родители.

„От името на Община Ямбол искам да поздравя и да благодаря на Инър Уийл клуб за прекрасната благотворителност, още повече, че тя е насочена към децата. Пожелавам им успех и да подкрепят такива инициативи и в бъдеще. На центъра пожелавам успешна работа и ползотворно да използват тази стая“, каза Васил Александров.

Идеята за създаването на сензорно-моторната стая възниква преди две години и е подкрепена от строителната компания, в инициативата се включва и Инър Уийл клуб.

Социалните работници, психолозите и логопедите вече ползват новата придобивка, за да работят с деца със специални образователни потребности. В сензорно-моторната стая се провежда терапия, която развива моториката на деца с двигателни затруднения, както и на малчугани със зрителни и слухови нарушения. Тя е полезна и за децата в аутистичния спектър.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!