Обратно към категорията

Контейнери за стари дрехи и обувки вече са поставени в Ямбол

Добавено на: 04.06.2021 10:53
   
Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са монтирани в Ямбол, съобщиха от общинската администрация. В тях може да се изхвърлят и обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси, както и други изделия от текстил или кожа. Новите съдове са поставени на шест места, като повечето са разположени в близост до големи търговски вериги: ул. "Арда" 7, ул. "Руен", в ж.к. "Златен Рог" до блок 5, ж.к. "Диана" 187 и на площад "Страшимир Кринчев" в квартал "Каргон".
Контейнерите са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част ясно е описан начинът на употреба. Важно изискване е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и др.) в контейнерите.
Съдовете ще се обслужват веднъж седмично. Въвеждането на новата система от специализирани съдове за разделно събиране на ненужни дрехи и обувки ще помогне за затварянето на жизнения им цикъл по екологичен начин и така те ще бъдат рециклирани или използвани отново.
Община Ямбол призовава гражданите да не разпиляват или замърсяват пространството около контейнерите.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!