Обратно към категорията

С концерт, прожекция на филма „Доза щастие“, младежко изложение и „Младежко кафене“ Ямбол емоционално отбеляза Международния ден на младежта (Снимки)

Добавено на: 13.08.2021 15:12
   

Община Ямбол и Министерство на младежта и спорта организираха пъстър празник за младите хора в Градския парк на Ямбол, включващ младежко изложение, „Младежко кафене“, „Вечер на талантите“ с участието на Криско и лятна кинопрожекция „Кино под звездите“ на българския филм „Доза щастие“. Инициативата се проведе под надслов „Време на възможности“, в нея участваха още Велико Търново и Пазарджик.

В 16:00 часа заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов приветства участниците в младежкото изложение от сцената, която беше разположена до фонтана в парка. Той награди талантливи младежи с постижения в областта на културата, науката и спорта. В събитието участваха брейк денс формацията „Пластик деформейшън скуад“ с ръководител Валери Димитров и бронзовите медалисти от Държавното първенство по спортни танци в групата на младежи за 2021 година в Пазарджик Ивайла Василева и Георги Йорданов от клуб по спортни танци „Тандем“, ръководен от Георги Найденов.

След награждаването и кратката танцова програма, на централната алея на парка започна изложението, в което дейността си ще представиха Младежката организация на Българския червен кръст в Ямбол, Профилирана гимназия „Васил Левски“, Професионална гимназия по икономика „Г.С. Раковски“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите към Общински съвет по наркотични вещества – Ямбол, Ротари клуб – Ямбол, Народно читалище „Съгласие-1862“, Народно читалище „Зора-1945“, футболен клуб „Ямбол 1915“, баскетболен клуб „Тунджа“, шахматен клуб, клубове по карате киокушинкай на Георги Георгиев и на Кристиян Дойчев, клуб по спортна стрелба, клуб по канадска борба, клуб по тенис на маса и клуб по стрийт фитнес.

Спортните клубовете направиха демонстрация и предоставиха възможност за участие на публиката в различни спортни дейности.

В 18:00 часа започна дискусията между институции, младежки организации и млади хора по актуални въпроси, които засягат младежите, наречена „Младежко кафене“. Темите бяха три: „Време на възможности“, „Младите хора като партньори, а не просто бенефициенти“ и „Младите хора и възстановителният процес от COVID-19“. В дискусията участваха председателят на Общински съвет – Ямобл Анотн Шиков, заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов и Любомир Дренски от Министерство на младежта и спорта. Публиката също се включи в разискванията.

Концертът „Вечер на талантите“ започна в 19:30 часа с приветствие на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който се обърна към младите хора: „Поздравявам Ви по повод 12 август - Международния ден на младежта! Искам от все сърце да Ви пожелая да бъдете много амбициозни, активни, обединени и можещи! Вие сте хората, от които зависи бъдещето на Ямбол и на България!

Изключително съм щастлив, че вече ще имаме и действащ Младежки консултативен съвет към Община Ямбол, чрез който ще получите възможността активно да участвате в обществения живот и да подпомагате със съвети и идеи развитието на Ямбол! Бъдете здрави и следвайте мечтите си! Пожелавам Ви много успехи в добрите дела! Честит празник!“

Ямболските таланти Пламена Комитова, Никол Николова, Наталия Георгиева и

Александър Капралов пяха пред младата публика, Ивайла Василева и Георги Йорданов от Клуб по спортни танци „Тандем“ танцуваха джайв.

В 20:30 часа на сцената се качи Криско, който предизвика много положителни емоции сред младите си почитатели.

Инициативата „Време на възможности“ приключи с „Кино под звездите“ в Лятното кино на Ямбол в 21:30 часа с прожекция на нашумелия филм „Доза щастие“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!