Обратно към категорията

Кръщават на знакови спортисти спортни зали в Ямбол

Добавено на: 25.11.2021 09:24
   

Спортни салони в града да носят имената на знакови спортисти на Ямбол предлагат спортните клубове по борба „Херкулес“ и „Борба и самбо“. Предложенията им са обсъдени от Общинската експертна комисия за физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност, а днес предстои да бъдат гласувани и от общинските съветници.

Предложенията са салонът за борба на първия етаж в спортен комплекс „Тунджа“ да носи името на заслужилия треньор и заслужил майстор на спорта Иван Караджов, а залата на втория етаж да се именува на заслужилия майстор на спорта Иван Кръстев.

Иван Кръстев носи олимпийски медал на ямболския отбор по борба през 1972 г. от Олимпийските игри в Мюнхен, носител е на златен медал от турнира Дан Колов, многократен републикански шампион.

Иван Караджов също е многократен републикански шампион. заслужилият треньор Иван Караджов, Личен треньор на големите имена в българската борба като олимпийският шампион Валентин Райчев, световният шампион Симеон Щерев, вицеолимпийският шампион Славчо Червенков, трикратрия европейски вицешампион Атанас Атанасов и др.

И двамата, за съжаление,вече са покойници, но техните възпитаници и до днес успяват да поддържат ковачницата на големи успехи в борбата.

Комисията предлага още плувният басейн в Езиковата гимназия да бъде прекръстен на плувен басейн „Златен рог“, а смесеното спортно игрище за футбол, волейбол и баскотбол на ул. „Ормана“ – да носи името „Юнак“, каквото е било наименованието и на първите спортни дружества в България след Освобождението от османско робство.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!