Обратно към категорията

„Кукерландия“ ще се проведе. Няма регистрирани случаи със съмнение за коронавирус в Ямбол.

Добавено на: 26.02.2020 20:38
   

Към 26 февруари 2020 г. на територията на област Ямбол няма констатирани случаи на заразени с коронавирус. Няма и съмнителни случаи под наблюдение. Това стана ясно по време на спешно свикания Областен медицински съвет от областния управител Димитър Иванов. В него взеха участие директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, медицински представители, граничните власти и кметовете на населени места в областта. Всички структури са в готовност да посрещнат евентуални случаи на коронавируса.

Проблем има само в областната болница, където са изчерпани предпазните маски и се налага спешно закупуване на необходими около 150 бройки, но са осигурени легла в Инфекциозното отделение за прием на съмнителни за заразени с коронавитуса, които да бъдат карантинирани.


Кметовете на Ямбол и Тунджа Валентин Ревански и Георги Георгиев поставиха въпроса за провеждането на маскарадния фестивал „Кукерландия“ с оглед на това, че на празника ще се съберат хиляди хора от страната и чужбина. Те потърсиха от здравните власти оценка на риска от евентуално пренасяне на вируса в града.
Според д-р Генчева нивото на риск е толгова голямо, колкото и рискът при предаване на други вируси, предизвикващи остри респираторни заболявания. По думите на медицинските специалисти в случая е важна личната отговорност на хората и спазване на стериктна хигиенна дисциплина. Друга препоръка бе мероприятията, предвидени за провеждане на закрито да бъдат изнесени навън.


В края на срещата общото решение бе маскарадния фестивал „Кукерландия“ да се проведе при повишено внимание.

Екип 999


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!