Обратно към категорията

Куклена постановка изненада децата на Болярово

Добавено на: 05.09.2019 17:38
   

На 5 септември 2019 година бе поредното празнично мероприятие по повод 45 години от обявяването на Болярово за град. Изненада за децата на града бе гостуване на Куклен театър „Георги Митев“- град Ямбол. Те представиха „Котаракът с/в чизми“ от Колю Колев. Постановка: Коста Димитров; сценография и кукли – Свила Величкова; музика – Стоян Косев. С участието на актьорите: Жулиета Николаева, Стефка Янчева и Димитър Димитров.

Постановката е съвременен вариант на класическата приказка. Режисьорът, прославил Ямболския куклен театър по света с постановката „Гиньол“ Коста Димитров прави съвременен прочит на приказката с много динамика, импровизации, контакт с публиката и прекрасно разиграване на куклите. Котаракът печели сърцата на зрителите със своя ум, доброта и находчивост.

Постановката е радвала децата както в страната, така и в чужбина. Иначе казано – „Игра на театър“. Навсякъде по света.

Боляровските деца и гостите на града също изживяха много емоционални мигове с котарака, когото обикнаха от първия миг – подсказваха му, помагаха и го насочваха, режисираха сами в дадени моменти и това определено им хареса. Хареса им и финалът – хепиенд, както свършват всички хубави приказки – разбира се, с поука. А именно – когато едно същество може да дари доброта на друго, то накрая винаги се случват хубави неща и нищо не е напразно, защото направеното добро се връща при този, който го е сторил двойно и всички са щастливи и доволни.
Пресцентър/Болярово


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!