Обратно към категорията

Ламтеж за имоти докара присъди за двама

Добавено на: 26.11.2019 08:43
   

Мъж и жена от село в област Ямбол са осъдени на глоба към държавата, заради съставяне на фалшиво завещание и автобиография на починало лице. Мъжът бил съсед и далечен роднина на покойника – дядо Георги, грижел се за него, докато бил жив. Самият дядо Георги приживе споделял пред съселяните си, че има намерение да припише имотите си на човека, който му помагал ежедневно. Смъртта обаче го застигнала преди да изпълни това.

Пряк наследник на покойника останала неговата сестра и съответно сина й. Оспорване от негова страна на нотариални сделки за имотите разкрило, че съседът им е подвел и нотариус, като е представил фалшиво завещание, за да получи имотите. Завещанието било написано от неговата приятелка, а впоследствие пак тя написала и автобиография от името на покойника дядо Георги, която пък измамникът използвал пред съдебните експерти, за да докаже невинността си.

Експертизите обаче доказали точно обратното. Окръжен съд-Ямбол потвърди наложената от Районен съд-Ямбол присъда за двамата. Те трябва да платят по 2000 лева глоба на държавата, както и всички разноски по делата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!