Обратно към категорията

Летният маратон в Ямбол продължава с хитови български комедии

Добавено на: 28.08.2020 09:11
Снимки: kino.dir.bg
   

Поредна лятна киновечер за Ямбол. Днес е ред на „Таралежите се раждат без бодли“ по сценарий на Братя Мормареви.

Свободата на децата срещу възпитанието по модела на обществото в три новели с обща тема и герои: "Тревожно явление", "Хулигани" и "Подаръкът".

Група десетгодишни деца отстояват независимостта си в училище, на улицата и вкъщи. Начините им да се противопоставят на възрастните и да преодолеят липсата на разбиране са толкова изобретателни, че те в края на краищата успяват да направят за посмешище родителите, учителите си и своите съседи. След много перипетии, успехи и неуспехи и благодарение на детската солидарност, те успяват да отвоюват обратно футболната си топка, паднала в минаващ камион...

Любопитно и вярно, но някога и бъдещите "звезди" са били деца. Тук могат да бъдат видяни актьорът-режисьор Андрей Слабаков, водещият Димитър Цонев, режисьорът Ивайло Джамбазов, както и да се усвои най-важният и безподобен трик – "мърдането на уши"...

Филмът получава специална награда на кинофестивала във Варна през 1971 г., сребърен медал в конкурса за детски филми, Наградата на детското жури „Клоунски кариран каскет“, в руската столица Москва, както и награда „Фемина“ в Брюксел, Белгия, през 1974.

В събота ще бъде прожектиран „Господин за един ден“ – историята на бедния селски музикант и многодетен баща Пурко в изпълнение на легендарния Тодор Колев. А съзвездието от актьори допълват Георги Мамалев, Стоян Гъдев, Ицхак Финци, Павел Поппандов и др.

Създаден е по разказите „Чуждоземецът“ и „Господинът“ на Никола Статков.

Филмът получава награда за най-добър пълнометражен филм на Международния кинофестивал на хумора и сатирата Габрово, 1985 г. и Награда за мъжка роля на Тодор Колев на Международния филмов фестивал на хумора и сатирата Габрово, 1985 г.

Началото на прожекциите е от 21 часа, входът е свободен.


Маркери: Ямбол, награда

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!