Обратно към категорията

Литературна гостна в навечерието на рождения ден на Йордан Йовков

Добавено на: 06.11.2019 20:04
   

В навечерието на рождения ден на Йордан Йовков ученици и учители „гостуваха” на големия български писател, чието име носи едноименото училище в Ямбол. "Импровизираната гостна пренесе присъстващите в миналото. Огнището, миндерът, тъканите черги, плетените кошници и глинените съдове ги върнаха в българското село на XIX век и ги потопиха в тогавашния патриархален бит", коментират преподаватели в учебното заведение.


Облечена в българска народна носия, Петя Куртева – учител по български език и литература, приветства гостите и им разказа любопитни факти за живота и творчеството на Йовков. Ученици от V, VІ и VІІ клас заедно със своите учители четоха по роли откъси от творби на писателя, съпреживяваха с неговите герои, докоснаха се до прекрасния Йовков свят.


Литературната гостна се превърна в един своеобразен празник. А какво е български празник без музика? С добруджанската песен „Калино, малино” талантливата Ирина Тодорова от VІ в клас отправи поздрав към всички гости.


Накрая Николина Георгиева (главен учител и един от организаторите) връчи грамоти на изявилите се ученици в „Литературна гостна”. Грамоти получиха и отличените ученици в инициативата „Верижно четене”.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!