Обратно към категорията

Лятно училище по плуване организира БЧК – Ямбол

   

Лятно училище по плуване организира БЧК – Ямбол

Ямболската червенокръстка организация извършва подбор на деца на възраст между 7 и 11 години, за сформиране на две групи за обучение по програмата на Областната организация  на БЧК „Лятно училище по плуване”, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца на Водноспасителната служба на БЧК – „Синьо лято“, осъществявани през лятната ваканция за учениците.
Програмата ще се реализира в 20 /двадесет/ занимания от 01 до 26 юли 2019г. за девета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез  btyвключването им в обучение по усвояване на начални плувни умения, познания за опасностите при къпане и плуване и оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.
Предвидени са занимания за запознаване на децата и техните родители с елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.
Всички занимания  ще се провеждат на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от трима квалифицирани обучители – треньор по плуване, воден спасител и специалист  от БЧК-Ямбол.
След приключване на обучителната част ще се проведе заключително занимание със състезателни игри и демонстрации на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа помощ при воден инцидент.
 
ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!