Обратно към категорията

Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм

Добавено на: 27.06.2022 13:52
   

На 23 юни 2022г., Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната  програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм”.   

Програмата се осъществява за дванадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирана обучаващ екип - треньор, воден спасител и специалист от БЧК - Ямбол.

Обхватът на програмата тази година е 72 деца, разпределени в шест групи за обучение, които стартират поетапно през месеците юни и юли 2022г. След приключване на обучителната част, ще се проведат финални занятие с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди.

Всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм  2022” и образователни книжки на тема водна безопасност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!