Обратно към категорията

Люси Дяковска и Милица Гладнишка са сред звездите на петдесет и петото издание на Музикални празници „Златната Диана“ – Ямбол

Добавено на: 29.03.2023 13:18
   

Тази година се навършват петдесет и пет години от създаването в Ямбол на Музикални празници „Златната Диана“, дело на маестро Николай Султанов. В пет дни градът на Тунджа ще събере почитатели на класическата музика от цялата страна, както го е правил винаги от 1968 година насам.

Тържественото откриване на празниците ще се състои в 19:00 часа на 24 април, понеделник, в зрителната зала на Община Ямбол. С концерта ще бъде отдадена почит на създателя на празниците маестро Султанов. В програмата на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол, Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова“ – Плевен са включени „Реквием“ от Моцарт и „Концерт за цигулка и оркестър №2“ „Реквием” от Волфганг Амадеус Моцарт. Диригент на концерта ще бъде маестро Драгомир Йосифов.

Във вторник, 25 април, в 18:00 часа ще се проведе среща на всички участници в LV издание на Музикални празници „Златната Диана“ с ямболската публика в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

На 26 април, сряда, в зала „Диана“ ще бъде поставена една от най-известните опери на Джузепе Верди – „Травиата“, в която отново ще участват Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова“ – Плевен.

В 18:00 часа на 27 април, четвъртък, дъщерята на маестро Николай Султанов – Красимира Султанова, концертмайстор и първа цигулка на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол, ще изпълни произведения на Моцарт, Лазар Николов и Леош Яначек с пианистката Мария Славова в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

На 28 април, петък, певиците Люси Дяковска и Милица Гладнишка ще се превъплътят в образите на Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста, за да представят на сцената в зрителната зала на Община Ямбол музикалното наследство на шведската сензация ABBA в концерта ABBA Symphonie, с който Музикална празници „Златната Диана“ – Ямбол, 2023 ще бъдат закрити.

Билетите за концертите са вече в продажба на „Театрална каса“ – Безистен /юг/.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!