Обратно към категорията

Малко хора в Болярово искат да се ваксинират

Добавено на: 13.02.2021 10:07
   

Малък е броят на работещите в социалните центрове и училищата в Болярово, които искат да се ваксинират. До момента в общината са регистрирани 162 случая на коронавирус.

Само 8 от 60 души, работещи в двете училищата и детските градини в Болярово искат да се ваксинират. Това съобщи кметът  Христо Христов. „От работещите в социалната сфера - около 110 души, 10 от персонала са тези, които са потвърдили, че искат да бъдат имунизирани и 2 от потребителите. Това говори, че хората имат все още резерви по отношение на тези ваксини. Имат може би и известен страх“, поясни той, цитиран от БНР Бургас.

По-голямата част от регистрираните случаи на коронавирус в Болярово са хора, които са се върнали от чужбина, поясни кметът Христо Христов. „Над 70 % от тези хора са работили в Англия, Испания или Гърция. Само 46 са местните хора, които са преболедували в този период“, уточни той.

Кметът допълни, че в Дома за стари хора в село Воден до момента са регистрирани само 5 случая на коронавирус като нито един от тях не е от персонала. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!