Обратно към категорията

Мартенски вятър развя конските гриви в Стралджа

Добавено на: 21.03.2021 10:30
   

Казват, че няма нищо по-красиво от препускащ кон, танцуваща жена и платноход на вода. След поредния Тодоровден в Стралджа всеки може да потвърди това. Стралджа си е Стралджа! И отбелязването на конския Великден беше празнично, подготовката – старателна, настроението – приповдигнато.

В организирания от общината празник се включиха десетки любители на конете, а зрителите се насладиха на гледката с красиви коне, богати амуниции, нагиздени каруци. Облечени в народни носии мъже, жени, девойки и младежи допълваха красотата на деня. И развя конски гриви мартенския вятър, тропот огласи улиците на града. Дефилето на каруците в центъра беше зрелищно, красиво, запомнящо се. Традицията за оценка на най-добре представилите се участници даде възможност на журито с председател Куни Маринов да определи класирането.

Специалната награда за цялостен конски впряг спечели убедително Кунчо Пенев. За първото място с диплом и парична награда бяха отличени Тодор Стоянов и Йордан Димитров. Второто място си поделиха Веселин Шидерски и Тодор Андонов. На трето място останаха Любомир Тодоров и Георги Русков. За участие с награди си тръгнаха Ангел Николов, Красимир Кремъков, Жельо Атанасов. С това Тодоровден не приключи. Той продължи със задължителните трапези и стралджански наздравици, с пожеланията за добра, здрава и щедра на радости година. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!