Обратно към категорията

Медицинска сестра и още трима с коронавирус в Ямбол, двама в Сливен

Добавено на: 19.05.2020 08:21
   

За денонощието са регистрирани 24 нови случая на коронавирус, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб. От тях 10 са приети в болница. Изследвани са 874 лица. Активните области са 5. Общата бройка от началото на епидемията до момента е 2259 души. Увеличението е с 1,1%.

Четири са новите случаи в Ямбол, от които един на медицинска сестра. Две нови положителни проби има в Сливен, 16 са в София в различни лечебни заведения, сред които един лекар, в Кюстендил и Пазарджик има по един нов случай.

299 пациенти се намират в болница. От тях 36 са интубирани.

Заразените за деня са 11 жени и 13 мъже.

Към вчерашната дата няма новоустановени случаи при деца.

Броят на заразените лица от медицинския персонал вече е 242.

Броят на излекуваните достигна 646 или 28,6% от всички заразени. Новите излекувани са 34 случая. Най-голям брой новоизлекуваните по данни на РЗИ-София - 18, са хора, оставени на амбулаторно домашно лечение, един във ВМА, един в "Пирогов", 8 в Ямбол, 4 в Пловдив и по един в Силистра и Сливен. Излекувани са общо 363 мъже и 283 жени.

Починалите за деня са 2-ма - мъж на 79-години, починал в"Света Анна" и жена на 93 години, починала в многопрофилната болница в Лом. Жената е от дома за стари хора в Кула и е била с хронична обструктивна болест на сърцето и хипертония.

Както по света, така и при нас мъжкият пол е доста по-засегнат, заяви доц. Кунчев. От всички починали 73 са мъже, а 39 са жени. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

След голяма среща с всички ръководители на лечебни заведения в София са стигнали до извода, че заради сравнително малкия брой хора, които се нуждаят от лечение, по-добрият вариант е да се оставят 7 или 8 болници в София, които основно работят с положителни, за да може болници, които имат по един-двама, до 5 души да бъдат изцяло освободени и да насочат ресурса си към нормалната лечебна дейност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!