Обратно към категорията

Международна научна конференция “Техника, технологии, образование” – ICTTE 2020

Добавено на: 05.11.2020 15:02
   

На 5 ноември 2020 година бе открита официално традиционната Международна научна конференция "Техника, технологии, образование" – ICTTE 2020, организирана от Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол при Тракийски университет – Стара Загора. Конференцията се провежда ежегодно под това наименование от 2013 год. и тази година се провежда онлайн.

Съорганизатори на изданието на конференцията за 2020 г. са Съюз на учените в България‑клон Ямбол, Балканската асоциация на текстилните инженери (BASTE) и Академичната общност по компютърни системи и информационни технологии (АОКСИТ).

Интересът към ICTTE 2020 е голям. Получени са 190 доклади с автори от 23 държави от 4 континента: Австрия, Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Египет, Индия, Казахстан, Китай, Молдова, Португалия, Република Южна Африка, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Сърбия, САЩ, Турция, Украйна, Швейцария.

Приетите след рецензиране доклади ще бъдат публикувани в английското издание IOP Conference Series: Materials Science and Engineering, включено в световно известните бази за научни публикации Scopus и Web of Science.

Ректорът на Тракийски Университет Стара Загора, доц. Добри Ярков откри конференцията и благодари на участниците за техния интерес към нашия университет и нашата конференция. „Изключително важно за нас е, че в  научния форум на Факултет „Техника и технологии“ се включват изследователи от широк спектър науки – техника и технологии в аграрния сектор, транспорта, дизайна и текстила, електро-инженерството, енергетиката, хранителните технологии и технологиите в инженерното образование, автоматика и компютърни науки.“ Ректорът на университета пожела на всички участници успешно представяне.

Поздравления поднесе и г-н Енчо Керязов,  заместник-кмет на община Ямбол. Той подчерта, че тази конференция ще бъде изключително полезна за студентите и преподавателите. Обмяната на идеи и опит способства за силна мотивация на всички равнища на човешкото познание.

Гост на откриването на конференцията беше проф. Ангел Смрикаров, координатор на АОКСИТ. В онлайн срещата се включиха 50 участници от България и чужбина.

Пленарен доклад на тема “Визия за университета на бъдещето“ с автори Христо Белоев, Ангел Смрикаров, Анелия Иванова, Цветомир Василев, Цветозар Георгиев, Стоянка Смрикарова, Галина Иванова, Ваня Стойкова, Елица Арсова, Юксел Алиев и Павел Златаров представи доц. Анелия Иванова от Русенски университет “Ангел Кънчев“.

В 13 часа започнаха онлайн сесиите по следните научни направления: Техника и технологии в машиностроенето, селското стопанство и транспортното инженерство; Моден и текстилен дизайн и технологии; Електротехника, електроника и автоматика; Компютърни технологии и приложна математика; Енергетика, енергийна ефективност, архитектура; Хранителни науки и технологии и Технологии в инженерното образование.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!