Обратно към категорията

Министър Александър Пулев ще проведе открита приемна в Ямбол в събота

Добавено на: 25.11.2022 08:59
   

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще проведе открита приемна в Ямбол на 26 ноември в сградата на областната администрация. На нея ще бъдат представени възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост и новата програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" 2021 – 2027, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Приемната на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса. Ще присъства и Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на иновациите и растежа.

Отворени са вече две процедури по плана, припомнят от Министерството на иновациите и растежа. Първата е "Технологична модернизация", която приключи с над 2500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лв. По втората за "ИКТ решения и киберсигурност" с бюджет 30,6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са близо 4000.

До края на годината по линия на Министерството на иновациите и растежа ще се отворят още две процедури от плана – за "ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия" на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лева.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!