Обратно към категорията

Министър Демерджиев връчва оръжие на гранични полицаи в Елхово

Добавено на: 15.05.2023 07:18
   

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети днес Регионална дирекция Гранична полиция - Елхово.

На кратка церемония от 11:30 часа той ще връчи нови пистолети на служители на ГД „Гранична полиция“, съобщи пресцентърът на МВР.

В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР, за осигуряване на необходимото оборудване на служителите са закупени общо 800 пистолета. Те ще бъдат разпределени за нуждите на униформените в страната.  Общо 100 са предвидени за граничните полицаи в РДГП-Елхово.

По време на годишния отчет на Главна Дирекция Гранична полиция през март министър Демерджиев посочи, че от началото на годината се наблюдава увеличение с над 40% на миграционния натиск в сравнение със същия период на миналата и „ако искаме да спрем вълната, която се надига, трябва да вложим всички свои усилия“. Вътрешният министър посочи, че предстои назначаване на още 1260 гранични полицаи, ще продължи и съдействието на Министерството на отбраната, както и поддържането на постоянна комуникация с турската страна. 

През 2022 г. са  предотвратени над 168 000 опита за незаконно влизане в страната. Българските гранични власти са задържали 2298 граждани на трети страни на вход на външни и вътрешни граници, което показва увеличение с 66% спрямо предходната година. За незаконно влизане извън зоната на граничните пунктове са задържани 1915 лица, а на ГКПП - 383 лица. Най-много от задържаните за нарушаване на държавната граница са гражданите на Сирия, Афганистан, Ирак, Мароко и др, сочат данните от годишния отчет. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!