Обратно към категорията

Министър-председателят Бойко Борисов беше на работно посещение в Ямбол

Добавено на: 13.02.2021 17:03
   

На работно посещение днес в Ямбол беше министър-председателят Бойко Борисов, придружаван от министъра на финансите Кирил Ананиев, заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и от кмета на Бургас Димитър Николов. Те бяха посрещнати от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Министър-председателят инспектира пречиствателна станция за отпадни води в Ямбол, чието изграждане е завършено и в момента се правят проби и настройки на съоръженията.

Изпитанията показват, че пречистената вода на изхода на станцията е в нормите за заустване.

Проектът е на обща стойност близо 29 милиона лева и се реализира основно с европейски средства. Той включва пречиствателната станция и изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX.

Съоръжението се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност близо 45 милиона лева.

По време на срещата кметът на Ямбол благодари на правителството и на премиера за подкрепата от 7 340 560 лева, която Ямбол получи. Средствата ще се използват за капиталов ремонт на спортна зала „Диана“, за поправката на част от тротоарните настилки в града, както и за ремонтиране и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“, включващ и изграждането на велоалея и тротоари. Тази пътна артерия ще помогне за облекчаването на трафика в посока Околовръстен път - юг.

На работната среща се изясни, че строителните дейности по доизграждането на новата болница в Ямбол ще започнат до няколко дни. Премиерът сподели, че след завършване на обекта правителството ще отпусне средства и за ново оборудване на болничния комплекс.

Борисов пое и ангажимент за изграждане на ново кръгово движение на кръстовището до магазин „Практикер“, място, което се характеризира с голям трафик и много пътно-транспортни произшествия. „Проектът вече е готов и тази година ще бъде реализиран“, уточни премиерът. Обходен път - юг също ще бъде довършен.

Кметът на Ямбол изрази желание зала „Диана“ да бъде разширена в максимален обем, за да има зали за повече видове спорт. Възможно е да се наложи осигуряването на допълнителни средства, които отново ще бъдат предоставени от правителството. Премиерът допълни, че държавата ще финансира и ремонта на лекоатлетическата писта на стадиона в Ямбол.

„Ямбол е на гражданите и всеки, който е получил тяхното доверие или заема обществен пост, трябва да се бори, за да защитава интересите на нашия град и да търси финансиране за проекти, които имат важно значение за неговото развитие“, заяви Валентин Ревански.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!