Обратно към категорията

Младежи от Ямбол оспорват присъдите си за катастрофа със смърт

Добавено на: 02.08.2020 10:10
   

Апелативен съд-Бургас ще разгледа в понеделник, 3 август, жалбите на двама младежи от Ямбол, осъдени за причиняване на смърт след катастрофа, научи 999 от съдебната институция.

Присъдата на Окръжен съд Бургас е от 13 януари 2020 г., а инцидентът е станал на 7 май 2016 г.

Същия ден Мартин Василев и приятелката му Йована Милчева, тогава все още непълнолетна, пътували от Ямбол към Бургас. По пътя на Мартин му прилошало и отбил управлявания от него лек автомобил в аварийната лента. Йована предложила тя да шофира и Мартин се съгласил, макар и да знаел, че тя няма шофьорска книжка.

Йована потеглила със скорост 123 км в час в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от гр. Бургас към гр. София. На 311-ия километър от магистралата край Карнобат застигнала друг автомобил, който се движел пред нея с по-ниска скорост. Решила да го изпревари, но поради липсата на опит не погледнала в огледалата какво става на пътя зад нея, не дала и светлинен сигнал, когато предприела маневра в ляво.  

Последвал сблъсък между управлявания от Йована лек автомобил и товарен автомобил, който се движел в лявата лента за движение направо. Другият автомобил бил управляван от Дaниeл Георгиев, кaтo дo нeгo нa прeднa дяcнa ceдaлкa ceдял бaщa му Георги (пoчинaл в cлeдcтвиe на кaтacтрoфaтa). Двaмaтa пътувaли в пocoкa oт гр.Бургac към гр.Cливeн, кaтo Дaниeл Г. ce движeл cъc cкoрocт oт oкoлo 134 км./чac в лявaтa лeнтa зa движeниe нaпрaвo.

Делото в Бургаския окръжен съд няколкократно беше отлагано. В крайна сметка на 13 януари т.г. съдът постанови присъди по 3 години условно за Йована и за Мартин, както и срещи с пробационен служител за 1 година. Йована е лишена от право да шофира за 4 години, а Мартин за 3 години.    

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно на Даниел Георгиев, сестра му и баба им сумата от 260 000 лв. като обезщетение за страданията по повод смъртта на Георги, както и солидарно сумата от 10 000 лв. на Даниел за причинената му средна телесна повреда. 

Делото в Бургаския апелативен съд е насрочено за 10.30 часа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!