Обратно към категорията

В Младежки културен център „Георги Братанов“ връчиха тържествено дипломите на близо 200 абсолвенти

Добавено на: 09.02.2024 13:18
   

В напълно обновения Младежки културен център „Георги Братанов“ бяха връчени дипломите на 192 абсолвенти на ямболския Факултет „Техника и технологии“ към Тракийски университет. „В годината, в която отбелязваме 60 години висше образование, можем да се похвалим, че 35 са отличниците инженери бакалаври и магистри, от тях 11 завършват с пълно отличие.“, отбеляза деканът на факултета проф. д-р инж. Ваня Стойкова. 

Кметът на Ямбол Валентин Ревански изрази своята благодарност към абсолвентите за техния избор да продължат образованието си в града. Той подчерта ценността на знанията и уменията, придобити по време на тяхното обучение, като важни не само за личното и професионалното им развитие, но и за Ямбол. Кметът изрази надежда, че много от абсолвентите ще изберат да останат и работят в Ямбол, прилагайки наученото и допринасяйки към общите цели на града. Той подчерта, че успехът се постига чрез обединени усилия и работа за общи каузи. В допълнение, Валентин Ревански благодари на преподавателите за тяхната всеотдайност и подготовка на студентите за бъдещите предизвикателства, като отбеляза, че дипломирането се провежда в обновения Младежки културен център, което символизира ново начало.

Проф. Нели Грозева, заместник-ректор на Тракийския университет, подчерта, че прогнозите сочат, че до 2030 г нивото на заетост на инженерите и изследователите в ЕС ще нарасне с още 15%. "Вашите професии са част от професиите на бъдещето, имайте самочувствието и не спирайте да се усъвършенствате", беше посланието й към абсолвентите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!