Обратно към категорията

Много успехи за Клуб по спортни танци „Тандем“ – Ямбол от Държавното първенство по спортни танци и Международния турнир по спортни танци „Диана Къп '2023“

Добавено на: 09.05.2023 15:58
   

При страхотна организация и с много емоции преминаха Държавното първенство по спортни танци и Международният турнир по спортни танци „Диана Къп“ - 2023 в Спортна зала „Диана“ в Градския парк на Ямбол.

Двете състезания бяха организирани от Клуб по спортни танци „Тандем“ – Ямбол, Българската федерация на клубовете по спортни танци и CSIT - член на Олимпийския комитет, с подкрепата на Община Ямбол, Община Тунджа и Областна администрация – Ямбол.

В надпреварата се включиха над петстотин участници, включително и от чужбина, а съдиите бяха световноизвестни имена в спортните танци от Италия, Англия, Германия, Гърция, Словения, Белгия, Украйна, Румъния, Молдова, Канада, САЩ и България.

Ямболският клуб завоюва големи успехи на двата спортни форума.

В държавното първенство по спортни танци Филип Георгиев и Елена Калчева станаха държавни шампиони на България при юноши младша възраст в латиноамерикански танци и многобой.

Волен Драганов и Моника Радичева са вицешампиони на България при юноши старша възраст в латиноамериканските танци.

Шампиони на България при деца до 7 години в многобоя станаха Димитър Петков и Мишел Стефанова, а Георги Йорданов и Румина Дойнова завършиха четвърти при младежите до 21-годишна възраст.

В Международния турнир по спортни танци „Диана Къп“ - 2023 Филип Георгиев и Елена Калчева завършиха на първо място в латиноамериканските танци и на второ място в стандартните танци.

Димитър Петков и Мишел Стефанова станаха трети на стандартните танци при децата до 7-годишна възраст.

При юношите старша възраст в стандартните танци Волен Драганов и Моника Радичева също завършиха трети, докато при младежите Георги Йорданов и Румина Дойнова станаха четвърти.

Община Ямбол поздравява всички състезатели от Клуб по спортни танци „Тандем” и се гордее, че подкрепя и подхранва развитието на спортните танци в региона. Очакваме с нетърпение да бъдем домакини на повече спортни танцови събития в бъдеще и да продължим усилията си да насърчаваме спорта, културата и единството в нашата общност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!